Scholen

Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen is naast het geven van danslessen in vrije tijd ook actief bezig op het basisonderwijs en middelbaar onderwijs.

Wekelijks worden er danslessen gegeven bij basisschool ‘de Ark’ in Vlaardingen, waar de leerlingen kennis maken met dans in groep 3. Een keer in de week krijgen de leerlingen gymles van de sportdocent en een keer in de week krijgen zij les van een van onze docenten. Tijdens dit uur werken de leerlingen aan lenigheid, kracht en conditie, maar leren ze ook om op een juiste manier met elkaar om te gaan en samen te dansen.
Op de Sint Jozef mavo zijn wij gestart met een talentklas, waarbij de leerlingen in het eerste jaar voor een extra activiteit kiezen. Naast de praktijk van het vak ‘dans’ krijgen zij ook de theoretische kant aangeleerd om uiteindelijk hierin eindexamen te kunnen doen. Het ontstaan van dans en de verschillende dansstijlen komen hierbij aan bod. Iedere week trainen de leerlingen in de balletschool om vervolgens hun eventuele droom als danser te kunnen nastreven.

Naast vaste dansuren in het onderwijs geeft de balletstudio ook diverse workshops. Leerlingen van verschillende scholen binnen Schiedam en Vlaardingen, hebben lessen gevolgd, waarbij de dansstijl en het thema zelf gekozen kan worden. Zo wordt er bijvoorbeeld kennis gemaakt met moderne dans in de praktijk om vervolgens met CKV naar een voorstelling van het Scapino ballet te gaan. Daar zien ze dezelfde stijl dan in een theatersetting. Of schrijven leerlingen zichzelf in voor een module die gevolgd kan worden bij de dansschool.

Ben je benieuwd wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via het nummer 06-16782233

Scapino Ballet Rotterdam, premiere 3 juni 2015