Talentontwikkeling

Binnen de balletschool is er op verschillende manieren ruimte voor talentontwikkeling. Alle reguliere lessen zijn opgedeeld in verschillende niveaus namelijk, beginners, fast beginners en intermediate. Als nieuwe leerling start je altijd in een beginners les, vervolgens kun je doorstromen naar een fast beginners en daarna kom je terecht in een intermediate groep. Twee keer per jaar vindt er een grote doorstroming plaats waarbij de docenten leerlingen doorsturen naar een hoger niveau. Hierdoor kunnen de leerlingen zich blijven ontwikkelen.

Voor een aantal leerlingen is er een selectiegroep, masterclass of topklas geschikt.
Bij een selectiegroep wordt er 3x in de week getraind aan diversen, klassiek ballet en moderne dans. Deze groepen zijn ingedeeld in verschillende groepen gebaseerd op leeftijd en niveau. Voor een selectiegroep kun je uitgenodigd worden wanneer je meerdere keren in de week danst en wanneer de docent een mogelijkheid ziet tot ontwikkelen.
Selectiegroepen treden jaarlijks op in Theater aan de Schie en hebben daarnaast regelmatig optredens in en rond Schiedam.

De masterclass is een groep ambitieuze leerlingen die specifiek aan doelstellingen werken, denk bijvoorbeeld aan het opbouwen van kracht of lenigheid, om uiteindelijk in een selectiegroep terecht te komen. Hierbij is het noodzakelijk om meerdere keren in de week te trainen. Om in deze groep te komen, wordt je uitgenodigd door een docent. Deze groep treedt jaarlijks op in Theater aan de Schie.

De leerlingen uit de topklas richten zich vooral op een specifieke dansstijl. Zo hebben wij een topklas streetdance, maar bijvoorbeeld ook een topklas klassiek ballet. Deze groep is voor leerlingen met een groot talent voor een bepaalde dansstijl. De topklassen zijn ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën en treden jaarlijks op in Theater aan de Schie.

kk0a3989IMG_9889-1200x800

 

 

 

 

 

 

 

kk0a4093