Tamara

Onderwijs coördinator en docente
Mijn naam is Tamara Mus, 23 jaar en ik woon sinds kort in Spijkenisse. In 2022 studeerde ik af aan de Docent Dans opleiding van Codarts Rotterdam. Ditzelfde jaar mocht ik starten als docent bij deze superdansschool en kort daarna ben ik ook gestart in het coördinatieteam.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik ben eigenlijk een beetje een laatbloeier als het gaat om dansen. Ik ben pas begonnen met dansen toen ik 11 jaar was. Daarvoor heb ik namelijk vanaf mijn vierde geturnd. Hier lag toch niet helemaal mijn passie, maar toen ik het dansen ontdekte ben ik gelijk meer en meer gaan dansen. In 2015 besloot ik naar de Utrechtse dansacademie te gaan en na 3 jaar was ik nog niet klaar met dans studeren en besloot ik door te studeren aan Codarts.

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Als kind wist ik al dat ik graag mensen wilde helpen. Toen ik mijn passie voor dans ontdekte, wist ik dat dit een topcombinatie was. Nu kan ik namelijk mensen helpen door mijn passie met hen te delen en hen te helpen met het ontdekken en groeien in hun passie.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Eigenlijk vind ik heel veel stijlen leuk. Technische stijlen liggen mij het best. Dan heb ik het over stijlen zoals modern, jazz en klassiek ballet. Maar vrouwelijke stijlen zoals feminine en high heels vind ik ook super leuk om te geven.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit veel van het dagelijks leven. Zo luister ik super veel muziek en is muziek een belangrijke bron van inspiratie. Ook dingen die ik zelf meemaak of verhalen die ik hoor kunnen mij inspireren tot dans.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Expeditie Robinson met het personeelsuitje.  Een super gezellige dag met het team, heerlijk weer en een fijne sfeer.