Björk

Docent
Mijn naam is Björk Olsthoorn, 21 jaar oud en woon in Vlaardingen. In 2019 ben ik afgestuurd van het Albeda Danscollege in Rotterdam.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik dans al sinds ik 5 jaar oud ben bij Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen. Ontzettend leuk dat ik nu bij het docententeam hoor!

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Eigenlijk sinds 2018 wist ik 100% zeker dat ik voor dansdocent wilde gaan. Ik vond het altijd heel erg lastig en dacht dat ik het niet echt ‘kon’. Maar tot de dag van vandaag vind ik lesgeven onwijs leuk en hou ik ervan om met kinderen te werken. Het allerleukste aan dansdocent zijn, vind ik dat je zoveel eigen creativiteit erin kwijt kan. Ik heb super veel fantasie en krijg elke dag nieuwe en leuke ideeën en kan dan niet wachten om dit in de les toe te passen! 

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Dit is een lastige vraag, want ik moet zeggen dat ik geniet van bijna elke dansstijl. Maar als ik dan moet kiezen dan dans ik het liefst moderne dans.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik het meeste uit het kijken van dansfilmpjes. Ik kijk elke dag wel naar filmpjes op Instagram of Youtube, daar leer ik heel veel van en daar krijg ik ontzettend veel inspiratie van. Maar ook door het kijken naar andere danslessen vind ik mijn inspiratie. 

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Mijn leukste herinnering van de balletschool is niet echt specifiek 1 moment denk ik. Ik was vroeger altijd een druktemaker en er was altijd wel wat met mij, dus dat ik dan nu zo gegroeid ben binnen de dansschool is toch wel heel erg leuk. Ik denk dat dat de leukste herinnering aan de balletschool is. En natuurlijk ook de allerleukste dansvoorstellingen!