Emma

docent
Hallo mijn naam is Emma, 25 jaar jong en ik kom uit Rotterdam.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik ben pas op mijn 13e levensjaar begonnen met het dansen van klassiek ballet. Daarvoor was ik altijd al erg veel bezig met bewegen, theater en muziek. Als kind zat ik op circus-les en heb ik jaren op theater-les gezeten waar ik ook danslessen kreeg. Ik heb mijn eerste dansopleiding aan het MBO Dans Goes afgerond en ben daarna afgestudeerd aan het Codarts voor Docent Dans.

Wat geeft jou het meest plezier aan jouw baan?

Door mijn vak als docent dans ben ik altijd in contact met anderen mensen. Dat vind ik heerlijk! Daarbij kan ik in dans mijn volle energie en enthousiasme voor bewegen kwijt. Tijdens mijn danslessen zorg ik voor een goede connectie tussen de leerlingen, de bewegingen, de muziek en mijzelf om iedereen een zo fijn en goed mogelijke danservaring mee te geven. 

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Het liefst dans ik moderne dans, modern jazz of jazz dance, maar ik vind eigenlijk ontzettend veel dansstijlen leuk om te doen!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik veelal uit andere dansdocenten en danslessen die ik inspirerend en leuk vindt. Ik daag mezelf uit door veel te blijven trainen en danslessen te volgen van verschillende dansstijlen om daar nieuwe ideeën uit te verzamelen voor mijn eigen lessen. Muziek is voor mij ook een grote inspiratie bron om mijn lessen te creëren en mijn creativiteit aan te zetten.

Wat is jou leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Mijn eerste ontmoeting met de dansschool was tijdens mijn opleiding aan de dansacademie bij een pitch die ik moest geven. Hier voelde ik gelijk al een fijne klik met de docenten en was er een prettige sfeer. Deze ontmoeting zal ik niet vergeten.