Gijs

Docent
Hoi! Mijn naam is Gijs en ik ben 19 jaar jong en ik woon in Haarlem. 

Sinds wanneer dans jij al?

Ik dans al sinds 2009. Mijn eerste lessen waren Michael Jackson lessen en vervolgens ging ik door in Boys Only lessen en vanuit daar ben ik doorgestroomd naar de selectie en wedstrijd groepen. Vanuit die groepen ben ik naar het Albeda dans college gegaan.

Wat geeft jou het meest plezier aan jouw baan?

Kennis doorgeven aan mijn leerlingen en deze leerlingen ook zien ontwikkelen. Ik heb zelf altijd plezier in mijn baan aangezien ik altijd werk met muziek en dans en dat zijn wel twee dingen die het leven beter maken.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

De dansstijl die ik het liefst doe dat zijn urban en hiphop. Dat is omdat ik hier ook het beste in ben denk ik. Ik vind alle stijlen over het algemeen heel erg leuk maar daar heb ik minder kennis en ervaring mee dus er zijn meerdere uitdagingen bij die stijlen. 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Muziek geeft mij de meeste inspiratie en bewegingen die komen vanzelf wel uit je lichaam. Videoclips en films geven mij ook veel inspiratie door de lichaamstaal die ze uiten naar een camera toe.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

De leukste herinnering die ik heb bij de dansschool zijn mijn danslessen met de pre showballet groep. Ik kan altijd met ze lachen en toch wordt er knetterhard gewerkt. Ik hoop dat ik nog veel meer leuke en mooie herinneringen kan gaan maken bij de dansschool. Ik heb er nog niet heel erg veel aangezien ik nog niet zo lang hier lesgeef.