Ilse

Docent
Mijn naam is Ilse Krougman. Na mijn eerste balletles vertelde ik mijn moeder “Ik wil later dansjuf worden”. En dromen die je uitspreekt worden werkelijkheid! Na de havo voor muziek & dans (Codarts) ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en heb ik mijn bachelor in Dance And Education behaald. Inmiddels ben ik 16 jaar werkzaam als dansdocent en danscoach. 

Sinds wanneer dans jij al?

Van jongs af aan zit dans in mijn hart, wil en kan ik niet zonder. Dans is ‘a way of living’. Wanneer ik dans voel ik mij gelukkig. Ditzelfde gevoel wil ik mijn leerlingen laten ervaren. Dans is niet alleen danspassen leren, je leert je eigen lichaam kennen, op welke manieren je kunt bewegen, het vermindert stress, het laat je ontspannen, het geeft je hernieuwde energie, fysieke uitdagingen, flexibiliteit, coördinatie, balans, kracht, zelfvertrouwen en is grensverleggend. Mooi om dit aan leerlingen te mogen meegeven.  

Wat geeft jou het meeste plezier aan je baan?

Het doorgeven en delen van mijn liefde voor dans aan mijn leerlingen is voor mij het mooiste wat er bestaat. De persoonlijke band die je met de leerlingen door de jaren heen op kan bouwen en ze zien ontwikkelen of zelfs zie doorstromen naar een professionele dans carrière is een geweldige beloning op je werk.Het leiden van een team top docenten en medewerkers en samen de balletschool naar een steeds hoger niveau tillen op elk vlak is een eer!

Daarnaast is het heel mooi om de balletschool niet alleen op dansvlak maar ook op maatschappelijk gebied te zien bloeien. Kortom mijn baan is de mooiste van de wereld en ik ga elke dag met plezier naar de balletschool.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Mijn favoriete dansstijl is wisselend. Ik haal het meeste plezier uit jazz, streetdance en showdans.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik vooral uit persoonlijke gebeurtenissen waardoor mijn choreografieën vaak persoonlijk zijn. Daarnaast is Beyonce een groot inspiratie bron, wat niemand ontgaan zal zijn.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Mijn mooiste herinneringen hangen samen met de leerlingen voorstellingen die we elk jaar geven in theater aan de Schie. Het is zo mooi om de leerlingen op het podium te zien stralen en de trotsheid bij de ouders te zien. Dat geeft mij een onbeschrijfelijk gevoel van trots en liefde voor het vak. Daarnaast blijven alle lieve woorden van de leerlingen en docenten bij ons 10 jarig bestaan mij altijd bij.