Lorena

Docent
Ik ben Lorena en sinds april 2007 woon ik samen met mijn vriend Nick in Schiedam. Omdat ik graag wilde blijven dansen en meer mensen wilde leren kennen, ben ik op zoek gegaan naar een leuke dansschool in de buurt en zo ben ik terecht gekomen bij Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik dans ongeveer vanaf mijn 12e. Het is begonnen met balletlesjes, maar al snel ben ik overgestapt naar streetdance. Later heb ik ook vele jaren salsa gedanst. Op dit moment dans ik in het Showballet. Daar dansen we in verschillende stijlen wat heel erg leuk is, maar ook hard werken!

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Toen ik in 2008 bij de balletschool kwam had ik al enige jaren salsadanslessen gegeven bij een stijldansschool. Rowana wilde graag een latinles opstarten en toen ben ik hiervoor gevraagd! Superleuk!

Wat geeft je het meeste plezier aan jouw baan?

Ik hou echt van latinmuziek (denk aan merengue, salsa, soca, reggaeton) en het gevoel dat het mij geeft wil ik graag overbrengen op anderen! Wat ik zo leuk vind is dat we elke les een beetje de zomer in huis halen met alle dames.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Door veel muziek te luisteren komt de inspiratie vanzelf op bepaalde nummers. Soms gebruik ik weleens stof uit de lessen die ik zelf volg en dan geef ik daar mijn eigen draai aan of combineer ik het met andere passen.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Alle leuke optredens die we hebben gedaan!