Lyenne

Docent
Mijn naam is Lyenne van Westenbrugge, ik ben 18 jaar en woon in Vlaardingen. Op dit moment studeer ik aan het Albeda dans college. 

Sinds wanneer dans jij al?

Ik dans al vanaf kleins af aan. Ik begon met ballet en al snel kwamen er meerdere stijlen bij zoals streetdance en moderne dans. Later mocht ik ook in de selectie kids komen dansen. Ik kreeg toen les van Rowana en Tamara. Die tijden vond ik gezellig en leerzaam. Doordat ik in de selectie kids zat, heb ik vooral techniek geleerd waar ik nu profijt van heb. Op dit moment dans ik in het Showballet en daar ben ik super trots op. Ik vind dansen het leukste wat er is.

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden? 

Voor school moest ik stage lopen, ik ging toen lesgeven op de balletschool daar kwam er al snel achter dat ik dit super leuk vond en er mijn baan van wilde maken. Ik vind het super leuk om mijn passie te delen met anderen en samen met de leerlingen mijn creativiteit te delen. Wat mij een boost geeft aan het lesgeven, zijn de reacties van de leerlingen. Ik vind het leuk als ze weer met plezier in de les staan en echt iets willen leren. 

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Ik vind alle stijlen heel leuk om te doen, maar het leukste vind ik moderne dans.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit muziek. Meestal kies ik eerst het liedje en dan krijg ik inspiratie om de dans te maken.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

De mooiste herinnering aan de balletschool is dat ze zowel op dansgebied, maar ook als docent super veel hebben geleerd en dat ze mij die kans gaven. Ik mag nu doen wat ik het allerliefste doe. De balletschool is mijn tweede thuis.