Malou Koesoemo Joedo

Bedrijfsleider
Ik ben Malou Koesoemo Joedo, 27 jaar en wonend in Schiedam. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de dansacademie in Rotterdam en dans al jaren bij de balletstudio. 

Sinds wanneer dans jij al?

Op 4 jarige leeftijd ben ik begonnen met dansen en nooit meer gestopt!

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Op mijn 12e ben ik begonnen bij Rowana, zij nam de dansschool over waar ik altijd gedanst had. Vanaf het eerste moment was Rowana mijn grote voorbeeld en wilde ik ook iets met dans gaan doen. Wat precies, dat wist ik niet maar ik wilde sowieso worden zoals haar!

Wat geeft jou het meeste plezier aan jouw baan?

Het geeft veel voldoening om te zien dat je jouw passie kan delen met anderen. De leerlingen enthousiast kan maken, zelfvertrouwen kan geven, plezier kan beleven en dat allemaal met dans! Het groepsgevoel wat er ontstaat met de leerlingen is heel fijn en werkt motiverend om nog harder te werken en nog meer te genieten. 

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Eigenlijk heb ik geen voorkeur, ik vind alle dansstijlen leuk om te doen en om te geven!

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit muziek. Als er geen nummers te vinden zijn waar ik echt iets bij voel, dan wordt een les voorbereiden echt een stuk lastiger. Daarnaast stop je je eigen persoonlijke gebeurtenissen ook in de dansles.Als je iets meemaakt wat je echt bij blijft, is dat fijn om in de les kwijt te kunnen.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de balletschool?

De mooiste herinnering aan de dansschool is het familiegevoel wat er heerst. Je komt binnen en je voelt je thuis, het voelt eigenlijk niet eens als werk! De mensen die er werken, de leerlingen en ouders die over de vloer komen, iedereen is betrokken en geïnteresseerd. Het is iedere dag een feestje om naar mijn werk te gaan en dat is mede dankzij het team en de leerlingen!