Mascha Dekker

Docent
Mijn naam is Mascha Dekker en ik ben 26 jaar oud. Ik woon in Schiedam samen met mijn ouders. Ik heb een oudere zus Nadia, die ook hier op de dansschool les geeft en een tweeling zus Marouschka die een eigen bloemenwinkel heeft. Op mijn 18e deed ik voor het eerst auditie en werd aangenomen op de Utrechtse Dansacademie. Hier heb ik 2 jaar gezeten waarna ik meer uitdaging wilde en auditie heb gedaan voor het HBO. Ik werd aangenomen op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. De opleiding van mijn dromen. Na 4 jaar keihard werken ben ik inmiddels afgestudeerd en geef ik al een aantal jaar met heel veel plezier les op de balletschool! Naast dansen doe ik ook graag leuke dingen met vriendinnen, kijk ik graag naar Netflix. Daarnaast doe ik ook nog aan twirlen, hier ben ik al meerdere malen Nederlands Kampioen mee geworden en heb zelfs meegaan aan het EK.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik ben op mijn 16e begonnen op de dansschool met klassiek ballet bij Tamara. Al snel merkte ik dat ik dit super leuk vond om te doen en ging meerdere lessen volgen zoals Modern, Musicaldans en Streetdance!

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Toen ik ongeveer 18 jaar was, wist ik het zeker ik wilde meer met dans gaan doen. Nadat ik werd aangenomen op de dansacademie kwam ik in aanraking met het lesgeven. Ik wist meteen dat dit hetgeen was dat ik voor altijd wilde gaan doen.

Wat geeft jou het meest plezier aan jouw baan?

Ik word er blij van als ik zie dat de leerlingen zich ‘thuis’ voelen in de les. Hierdoor kunnen en durven zij zich naar eigen mogelijkheden te ontwikkelen. Wanneer ik zie dat er plezier is in de les, maar er ook zeker hard gewerkt wordt krijg ik hier enorm veel energie van! Maar ook om te leerlingen te zien opgroeien van kleine ballerina tot een echte dansers in een oudere groep!

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Mijn favoriete dansstijlen zijn Modern & Klassiek. In deze twee stijlen heb ik mij dan ook verdiept tijdens mijn opleiding. Ik hou van technisch werken maar ook van het helemaal los gaan. Deze stijlen liggen mij dan ook het meest, waardoor ik mij in deze stijlen ook helemaal kan geven en mijzelf even helemaal vrij kan voelen!

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Het allerbelangrijkste is voor mij muziek, wanneer ik goede lekkere muziek heb merk ik dat ik veel meer inspiratie heb. Ook kan ik heel veel inspiratie halen uit andere docenten en hun lesstof. Daarnaast kijk ik ook graag filmpjes van andere dansers, danscompagnies en choreografen. Een van mijn favoriete tv-series is Dance moms. Uit deze serie heb ik dan ook heel veel inspiratie gehaald!

Wat is jouw leukste herinnering aan de balletschool?

Dat ik hier ben begonnen met dansen en al die jaren ook ben blijven dansen. Dankzij de balletschool ben ik de dansdocent dat ik nu ben. Door het volgen van lessen, maar ook door het mogen geven van stages! Daarnaast zijn de voorstellingen altijd weer iets waar ik heel erg naar uit kijk!