Maxime

Manager Dansmavo
Mijn naam is Maxime van Westenbrugge, ik ben 24 jaar en woon in Schiedam.

Sinds wanneer dans jij al?

Als klein meisje ben ik begonnen met streetdance, maar ik merkte dat ik meer wilde met dans. Zo ben ik bij de balletschool terecht gekomen en heb ik mijn allereerste danstechniek lessen hier gekregen van Tamara, Renee en Rowana. Ik mocht (als 15-jarige) een les meedoen met het Showballet en ik was gelijk verkocht! Ik was ook heel erg trots dat ik mocht blijven, dit behoort wel tot een van mijn mooiste herinneringen aan de balletschool. Dansen was en werd zo mijn passie dat ik hierin graag verder wilde, maar hoe?

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Ik wilde altijd al juffrouw worden, dus hoe gaaf is dat als je dat kan combineren met dans! Zo ben ik mijn droom achterna gegaan en in 2015 mijn HBO-diploma Docent Dans aan de Rotterdamse Dansacademie behaald. Inmiddels werk ik al iets meer dan 5 jaar bij de dansschool met heel veel plezier, zowel in het Sportpark als het Wennekerpand.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Ik hou van alle dansstijlen, maar als ik dan echt moet kiezen, kies ik moderne dans.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Het allermooiste vind ik samen met de groep iets creëren: dat kan zijn een dans, een bepaalde energie, gezelligheid en vooral de motivatie, wil om te leren. Het willen leren heeft twee kanten: de leerlingen leren van mij, maar ik leer ook nog elke dag van mijn leerlingen! De balletschool voelt voor mij als thuiskomen. Elke dag, elk uur is wel anders en dat maakt het werk zo afwisselend. Naast de reguliere lessen ben ik sinds 2017 gestart binnen de balletschool met een nieuwe functie: Manager Dansmavo. Met veel passie en plezier vervul ik deze rol en maak ik me hard om de leerlingen optimaal te laten ontwikkelen en klaar te stomen voor een dans-vervolgopleiding. Ik heb dus uiteindelijk van mijn passie mijn beroep mogen maken, hoe mooi is dat!