Nienke

Docent
Hoi allemaal, mijn naam is Nienke. Ik ben negentien jaar en woon in Schiedam.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik dans al sinds mijn 3e jaar, dit was kleuterdans bij juf Rowana. Uiteindelijk ben ik steeds meer gaan dansen tot 5 dagen in de week. Naast het vele dansen bij Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen heb de vooropleiding gevolgd op Codarts Rotterdam en zit ik nu in mijn examenjaar van het Albeda Dans College. Naast les geven, heb ik hier en daar ook optredens met verschillende artiesten zoals Jandino en Rochelle.

Wat geeft jou het meest plezier in jouw baan.

Wat mij het meeste plezier geeft aan mijn baan is de ontwikkeling van de leerlingen. Ik vind het mooi om te zien hoe zij het beste uit zichzelf halen. Ook vind ik het erg prettig om een band op te bouwen met de leerlingen, zodat de lessen vertrouwd voelen.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

De dansstijlen die ik het liefste doe zijn moderne dans en urban. Twee totaal verschillende dansstijlen, maar van beiden krijg ik veel energie. Verder zijn er nog veel meer dansstijlen die ik graag doe en nog zou willen leren.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie vooral uit de lessen die ik volg, filmpjes op internet en de mensen om mij heen.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Mijn leukste herinnering aan de balletschool, is de allereerste voorstelling die ik deed in Theater a/d Schie. Voor mij was dit optreden en alles eromheen magisch.