Nori

Docent
Mijn naam is Nori, ik ben geboren in 1997 in Schiedam. Mijn passie ligt bij dansen, zingen en acteren. Vanaf 2016 tot 2020 heb ik de hbo-opleiding Musicaltheater gevolgd op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, hier heb ik met veel plezier gestudeerd en enorm veel geleerd.  

Sinds wanneer dans jij al?

Toen ik vier jaar oud was ging op dansles. Ik kreeg les van juf Rowana en juf Tamara. Ik keek de hele week uit naar de zaterdagochtend, omdat ik dan weer lekker kon dansen!  

Wat geeft jou het meest plezier in je werk?

Het meest geniet ik als ik zie dat de leerlingen de sfeer in de les fijn vinden en helemaal zichzelf durven te zijn. Het dansplezier staat bij mij op nummer één. Daarnaast vind ik het erg interessant en belangrijk om de ontwikkeling van de leerlingen goed in kaart te brengen.  

Welke dansstijl doe jij het liefst?

De afwisseling van verschillende dansstijlen vind ik het leukst. Soms heb ik een periode waarin ik meer geniet van stijlen zoals modern en ballet. Maar soms vind ik het ook heerlijk om helemaal op te gaan in een jazz-/musical-/showdans of een vette streetdance choreografie.  

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik eigenlijk uit alles: gebeurtenissen uit mijn dagelijkse leven, maar ook uit lessen en workshops die ik zelf door de jaren heen heb gevolgd. Ook muziek, films en videoclips kunnen mij erg inspireren.  

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Dat was een optreden, ik geloof tijdens Koninginnedag (lang geleden). We dansten op het nummer ‘’Dan ben ik de baas van het land’’ uit de Lion King. Ik mocht het nummer playbacken. De combinatie van het dansen, het playbacken, de kostuums en de getoupeerde haren was voor mij optimaal genieten! Ik zal dat optreden nooit meer vergeten. Daarnaast heb ik altijd erg genoten van de danslessen en de voorstellingen. Ik vind het te gek dat ik nu een aantal lessen mag geven op de dansschool waar ik zelf als jong meisje begonnen ben. Het is de ultieme plek om jezelf te leren kennen en te ontplooien.