Norval

Docent
Mijn naam is Norval Mongen, ik ben 27 jaar en woon in Schiedam samen met mijn lieve vrouw Jeannie Mongen. Mijn roots ligt in de Nederlandse Antillen en ik kom van het prachtige eiland Curacao.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik heb altijd wel van dans gehouden, maar het ging pas echt leven in mij nadat ik de allereerste uitzending van So you Think you can dance had gezien.
Overweldigd door deze fantastische show begon ik ook danslessen te volgen en deed ik mee met verschillende theater producties maar daar bleef het niet bij. Met een grote verlangen om meer te leren en mijzelf te verdiepen in de danswereld heb ik ook een dansopleiding gevolgd op ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Gaande weg heb ik met fantastische artiesten en choreografen mogen werken in Hiphop maar ook in de Contemporary wereld.

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Al deze geweldige ervaringen kan ik niet voor mezelf houden en dat deel ik graag met mijn leerlingen. Het doet mij altijd goed als ik anderen plezier en groei kan laten beleven in dans.

Welke dansstijl doe je zelf het liefst?

Zelf houd ik het meest van Hiphop maar geniet ook heel erg van een fusion met Modern. Dans blijft zich altijd ontwikkelen, zo ik laat mij graag inspireren door trends. Trends als “Cash me outside”, “Mans not hot”en “de vloer is lava” zijn grappige teksten die je kan verwerken in dans wat vaak grappige en onvergetelijke momenten bezorgd.

Wat zijn jouw mooiste herinneringen aan de dansstudio?

Als je het aan mij vraagt, dan gaat het om deze onvergetelijke momenten en ik zie er naar uit om deze met jullie te maken in de balletschool.