Rowana Wolff-Koffijberg

Directrice
Mijn naam is Rowana Wolff-Koffijberg en trotse eigenaresse/directrice van ballet en dansstudio Schiedam en Vlaardingen.Ik ben 34 jaar oud, getrouwd en heb twee kinderen Trevor en Bryson, die ook vaak in de balletschool te vinden zijn. Ik woon in Rhoon, maar zie Schiedam als mijn tweede thuis.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik dans vanaf ik 4 jaar oud ben, maar dans professioneel vanaf mijn 11e op de Havo voor  Muziek en Dans en hierna door op het HBO Codarts docent dans.Wanneer wist je zeker dat jij dansdocent wilde worden?
Zolang ik mij kan herinneren zag ik mijn toekomst in de dans. Dansen op het podium en het doorgeven van mijn passie voor dans aan mijn leerlingen is altijd mijn grootste droom geweest.

Wat geeft jou het meeste plezier aan je baan?

Het doorgeven en delen van mijn liefde voor dans aan mijn leerlingen is voor mij het mooiste wat er bestaat. De persoonlijke band die je met de leerlingen door de jaren heen op kan bouwen en ze zien ontwikkelen of zelfs zie doorstromen naar een professionele dans carrière is een geweldige beloning op je werk.Het leiden van een team top docenten en medewerkers en samen de balletschool naar een steeds hoger niveau tillen op elk vlak is een eer!

Daarnaast is het heel mooi om de balletschool niet alleen op dansvlak maar ook op maatschappelijk gebied te zien bloeien. Kortom mijn baan is de mooiste van de wereld en ik ga elke dag met plezier naar de balletschool.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Mijn favoriete dansstijl is wisselend. Ik haal het meeste plezier uit jazz, streetdance en showdans.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik vooral uit persoonlijke gebeurtenissen waardoor mijn choreografieën vaak persoonlijk zijn. Daarnaast is Beyonce een groot inspiratie bron, wat niemand ontgaan zal zijn.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Mijn mooiste herinneringen hangen samen met de leerlingen voorstellingen die we elk jaar geven in theater aan de Schie. Het is zo mooi om de leerlingen op het podium te zien stralen en de trotsheid bij de ouders te zien. Dat geeft mij een onbeschrijfelijk gevoel van trots en liefde voor het vak. Daarnaast blijven alle lieve woorden van de leerlingen en docenten bij ons 10 jarig bestaan mij altijd bij.