Tamara

Docent
Mijn naam is Tamara Rademaker en ik ben werkzaam bij de balletschool sinds het begin.

Sinds wanneer dans jij al?

Ik ben zelf begonnen als kleine danseres toen ik drie jaar werd. En na mijn eerste les ben ik nooit meer gestopt! Het mooiste vak wat er bestaat, hoe leuk is het dat je van je hobby je werk kunt maken. Tijdens de basisschool begonnen in de A-klas vooropleiding, vervolgens de Havo voor Muziek en Dans gevolgd en mijn dansdocente diploma behaald op Codarts.

Wat geeft jou het meeste plezier aan je baan?

Mijn passie in dans en de techniek die hier voor nodig is overdragen aan leerlingen vind ik het leukste om te doen. Het plezier zien en de gevraagde emotie kunnen vertalen via je eigen lichaam als instrument. Talent ontdekken en danservaringen doorgeven. Te weten waar een beweging vandaan komt helpt je om tot een technisch correct uitgevoerde beweging te komen. Als leerlingen na gevolgde lessen kunnen uitvoeren wat ik voor ogen had of de choreografie die ik bedenk magisch kunnen maken. Daarnaast ook hun eigen ontwikkeling tot het maximum kunnen brengen. Dan is mijn missie geslaagd!

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Het liefst dans ik zelf moderne dans.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Muziek is bijna altijd waar ik door geïnspireerd raak. Mijzelf hierdoor kunnen uitdagen in techniek maar wel met de vrijheid door zelf gevonden bewegingen te gebruiken naast de bestaande danspassen. Stijlen die ik graag geef zijn ballet, moderne dans en streetdance.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Ik heb al veel mooie herinneringen mogen meemaken binnen de balletschool. Leerlingen die klein binnen kwamen en nu als volwassene nog steeds dansen. Meiden die begonnen als leerling en nu in het dansvak werken. Alle voorstellingen, kijklessen en optredens. Maar ook zeker de leuke lessen met mijn leerlingen. 

Maar voor mij is tot nu toe het meest special… De eerste kijkles bij juf Michelle met mijn dochter Charlie tijdens peuterdans. Samen dansen op muziek, swingend en in de maat, met op haar gezicht een dikke glimlach!