Britt van den Burg

Docent
Mijn naam is Britt van den Burg. Ik studeer aan de opleiding Docent Dans op Codarts. Voordat ik aan deze studie begon, heb ik de vooropleiding bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts afgerond. Hierdoor ben ik breed opgeleid en kan ik in elke dansstijl plezier vinden.

Wanneer wist je dat je dansdocent wilde worden?

Toen ik jonger was, heb ik het altijd al leuk gevonden om dansen te maken. Later heeft zich dit uitgebreid naar dat ik deze dansen graag overbracht naar anderen. Ik vind het heel leuk om mensen een plezierige tijd te geven door middel van dans! Ballet- en Dansstudio Schiedam & Vlaardingen biedt mij de mogelijkheid om dit plezier met de leerlingen te delen.

Wat geeft jou het meeste plezier aan je baan?

Het doorgeven en delen van mijn liefde voor dans aan mijn leerlingen is voor mij het mooiste wat er bestaat. De persoonlijke band die je met de leerlingen door de jaren heen op kan bouwen en ze zien ontwikkelen of zelfs zie doorstromen naar een professionele dans carrière is een geweldige beloning op je werk.Het leiden van een team top docenten en medewerkers en samen de balletschool naar een steeds hoger niveau tillen op elk vlak is een eer!

Daarnaast is het heel mooi om de balletschool niet alleen op dansvlak maar ook op maatschappelijk gebied te zien bloeien. Kortom mijn baan is de mooiste van de wereld en ik ga elke dag met plezier naar de balletschool.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Mijn favoriete dansstijl is wisselend. Ik haal het meeste plezier uit jazz, streetdance en showdans.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik vooral uit persoonlijke gebeurtenissen waardoor mijn choreografieën vaak persoonlijk zijn. Daarnaast is Beyonce een groot inspiratie bron, wat niemand ontgaan zal zijn.

Wat is jouw leukste en mooiste herinnering aan de dansschool?

Mijn mooiste herinneringen hangen samen met de leerlingen voorstellingen die we elk jaar geven in theater aan de Schie. Het is zo mooi om de leerlingen op het podium te zien stralen en de trotsheid bij de ouders te zien. Dat geeft mij een onbeschrijfelijk gevoel van trots en liefde voor het vak. Daarnaast blijven alle lieve woorden van de leerlingen en docenten bij ons 10 jarig bestaan mij altijd bij.