Danisha van der Weck

Docent
Mijn naam is Danisha van der Weck, ik ben op dit moment 19 jaar en woon met mijn ouders, broertje en zusje in Hoek van Holland. Momenteel studeer ik bij Codarts voor Docent dans en hiervoor heb ik een mbo dansopleiding afgerond in Utrecht. 

Sinds wanneer dans jij al?

Ik ben begonnen met dansen toen ik ongeveer 5 jaar was en heb door de jaren heen van alles gedaan van dans tot majorette en turnen. Uiteindelijk lag mijn grootste passie toch bij dans dus ben ik daar serieus mee doorgegaan. 

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Vanaf de middelbare school ben ik heel veel gaan dansen en merkte ik dat daar mijn grootste passie en talent lag dus heb ik daar al dans stages gekozen. Toen het tijd werd om te kiezen wat ik verder zou doen leek het mij de beste keuze om iets met dans te gaan doen aangezien ik daar enorm veel passie voor had. Na mijn eerste jaar serieus op de opleiding was ik helemaal verkocht en wist ik dat ik dit voor altijd wilde doen.

Wat geeft jou het meest plezier aan jouw baan?

Hoe gek het ook klinkt.. Plezier! Plezier is wat dit allemaal zo leuk maakt. Hoe fijn is het om iets over te kunnen brengen en mensen daar plezier en passie voor te zien hebben. Dat zelfvertrouwen wat daar dan uit komt is zo mooi om te zien en geeft het fijne gevoel dat je iets goeds hebt verricht. 

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Ik ben een heel veelzijdig persoon en leer het liefst altijd nieuwe dingen dus een favoriete dansstijl heb ik niet echt. Als ik dan zou moeten kiezen zou het een veelzijdige dansstijl zijn zoals bijvoorbeeld jazz. 

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Veel van mijn inspiratie haal ik uit mijn gevoelens dus hoe ik mij voel op een bepaald moment zet ik om in dans. Muziek is ook een hele belangrijke factor en misschien wel de belangrijkste bron van mijn inspiratie. Ik houd heel erg van muziek en vind dat ook heel belangrijk als ik dans. 

Wat is jouw leukste herinnering aan de balletschool?

Mijn leukste herinnering is de eerste voorstelling die ik heb mogen zien van de balletschool. Ik begon als stagiair en mocht helpen bij de eindvoorstelling en heb daar zoveel plezier beleefd. Het was zo mooi om te zien hoe alles in zijn werk ging en hoe de kinderen aan het shinen waren op dat podium. Na die ervaring was ik helemaal verkocht en wist ik dat ik mij bij deze familie aan wilde sluiten.