Susanne van Gennip

Docent
Mijn naam is Susanne van Gennip, ik ben geboren op 19 april 1994 en woon in Maassluis. Ik heb twee dansopleidingen gevolgd nadat ik mijn VMBO opleiding had afgerond. Mijn MBO diploma voor dansdocent heb ik behaald in Utrecht. Vervolgens heb ik mijn diploma behaald van de opleiding ‘Academie voor Danseducatie’ aan de ‘Fontys Hogeschool voor de Kunsten’ in Tilburg.

Sinds wanneer dans jij al?

Mijn interesse voor dans is op vroege leeftijd begonnen. Op 5-jarige leeftijd ben ik begonnen met klassiek ballet. Mijn passie voor dans werd steeds groter waardoor ik meerdere dansstijlen ben gaan volgen zoals: streetdance, modern, showjazz en afrojazz.

Wanneer wist je zeker dat je dansdocent wilde worden?

Tijdens mijn VMBO opleiding volgde ik veel danslessen van verschillende dansdocenten. Door de verschillende manieren van lesgeven, werd ik geïnteresseerd in het docentschap. Ik kreeg de ambitie om les te geven in dans dus heb ik audities gedaan voor dansopleidingen. Ik heb mijn opleidingen succesvol afgerond en kan nu met veel plezier dansles geven. 

Wat geeft jou het meest plezier aan jouw baan?

Door alle verschillende dansstijlen en doelgroepen is mijn leven heel gevarieerd. Elke dag is anders en dat maakt het zo leuk. Daarnaast is het fijn om leerlingen iets te leren en om hen zien te genieten. Wanneer ik zie dat leerlingen vooruit gaan en plezier hebben, geeft mij dat veel voldoening.

Welke dansstijl doe jij het liefst?

Mijn interesse ligt vooral in de dansstijlen streetdance, modern en afrojazz. Ik zou niet kunnen kiezen tussen deze dansstijlen.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit verschillende dingen. Soms krijg ik al inspiratie als ik naar een muzieknummer luister. Daarnaast krijg ik ook inspiratie van het volgen van diverse danslessen. Mijn andere inspiratiebronnen zijn: het bekijken van videoclips, observeren van leerlingen, ideeën uitwisselen met collega’s en andere dansdocenten.

Wat is jouw leukste herinnering aan de balletschool?

Mijn leukste herinnering van de dansschool is het moment dat ik werd aangenomen waardoor ik veel nieuwe momenten heb mogen meemaken. Het contact met collega’s, leerlingen en ouders is ontzettend leuk en gezellig. Ook zijn de andere activiteiten zoals optredens en bijeenkomsten heel erg leuk om naar terug te kijken.