Kiezen voor dansplezier doe je zo!

Datum: 16 mei, 2023 Auteur: Malou
Kinderen bewegen graag. Dat is je vast al eens opgevallen. Misschien is het je zelfs opgevallen dat kinderen als vanzelf gaan bewegen bij het horen van muziek. De een beweegt alleen wat met een been of voet, de ander staat direct vol overtuiging te swingen.  

Dit geldt overigens niet alleen voor kinderen. Ook veel volwassenen raken als vanzelf in beweging als zij muziek of ritme horen. Herkenbaar toch? Dansen is dan ook voor elke leeftijd! Maar, vanaf welke leeftijd kan er gestart worden met dansles, wat zijn de voordelen van dansen voor het jonge kind en hoe kies je een goede dansstudio? In dit blog geven wij je als professionele ballet- en dansstudio graag antwoord op deze vragen.

Laat die peuter maar swingen!

Dansen is een fantastische manier om kinderen te helpen zich te ontwikkelen en te groeien. Het kan hen helpen om zelfvertrouwen te krijgen, hun fysieke vaardigheden te verbeteren en hun creativiteit te ontwikkelen. Bij dansles denk je misschien gelijk aan uitgebreide, misschien zelfs lastige choreografie, gerepeteerde optredens en moeilijke dansmoves. 

Wij vertellen je graag anders. Dansles is namelijk ook al voor de jongste peuters van 1,5 jaar geschikt. En nee, daar komen geen moeilijke choreografie of ingewikkelde danspassen bij kijken. Integendeel! 

Met plezier dansen.Dansles voor peuters is binnen onze ballet- en dansstudio een manier van vrij bewegen op muziek. We leren de kinderen te bewegen op klanken en ritme en nieuwe lichamelijke bewegingen te ontdekken. 


Huppelen, rennen, springen, duikelen; het komt allemaal voorbij. Net als uitdagende materialen, speelgoed en verkleedkleding of wat dacht je van een gigantisch luchtkasteel? Dans zit voor ons in elke beweging.
Leuk weetje:

‘Geregeld lopen we op onze tenen door de danszaal, op rustige muziek met fijne klanken; want we zijn piepkleine muisjes. Om daarna op zwaardere en hardere klanken rond te stampen als een olifant! Het ervaren van grote en kleine bewegingen, ritme, maat en muziek is voor peuters fantastisch.’

Weg met die zoektocht!

Als ouder kan het een uitdaging zijn om de juiste dansles voor je kind te vinden. Dat kán een zoektocht zijn, maar dat hóeft niet! Het gaat namelijk niet altijd direct om het soort dansles, wel om het vinden van de juiste studio en fijne dansdocent. Het is belangrijk dat je kind zich namelijk prettig en vrij voelt in de omgeving en met de lesgevende persoon. Vanuit dit gevoel komt ook naar voren welke dansles en dansstijl het beste passen. Heb je alle seinen op groen? Dan kan dansen een onvergetelijke ervaring zijn voor je kind.


Zo zorgen wij voor plezier: 

‘Bij Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen staat een professionele, veilige en gezellige omgeving boven aan. We weten als geen ander dat een kind pas lekker danst als het zich veilig en vrij voelt om te bewegen en mag zijn zoals hij of zij is. 

Dansen is plezier hebben en plezier komt alleen naar voren als er een goede, fijne sfeer is en het kind zich op zijn gemak voelt. Wij zorgen hier binnen onze dansstudio voor door persoonlijke aandacht, professionele begeleiding, geduld en een flinke dosis humor. Dansen is zo elke keer weer een feestje. 

Doe je mee?’

Maar welke dansstudio kies je nou?

Bij het zoeken van een dansschool voor je kind, gebruik je internet en de ervaringen en verhalen van anderen. Logisch!
De eerste stap is een dansstudio zoeken die lessen aanbiedt voor kinderen. Dit kan online via zoekmachines, sociale media en andere onlinebronnen. Zorg ervoor dat je de reviews en ratings van de studio controleert om er zeker van te zijn dat ze betrouwbaar en professioneel zijn. Vervolgens kun je contact opnemen met de studio* om meer informatie te krijgen over de beschikbare danslessen voor kinderen. 

* Omdat we weten dat het kiezen van een goede dansstudio best lastig kan zijn, bieden wij gratis proeflessen aan. Hierdoor kan je ervaren hoe de sfeer binnen onze ballet- en dansstudio is en snuffelen aan het aanbod danslessen.

Als je eenmaal een studio hebt gevonden, moet je ervoor zorgen dat de dansleraar gekwalificeerd en ervaren is in het werken met kinderen. Zo is elke dansinstructeur bij ons gekwalificeerd opgeleid. We vinden het namelijk belangrijk dat de instructeur zich kan aanpassen aan de individuele behoeften en vaardigheden van elk kind, zodat ze zich op hun gemak voelen en gemotiveerd zijn om te blijven dansen.

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een dansles voor kinderen is de stijl van dans die wordt onderwezen. Binnen onze ballet- en dansstudio hebben we een groot aanbod ballet- en dansstijlen om uit te kiezen, zoals klassiek ballet, jazz, hiphop, urban, moderne dans en nog veel meer. Elk van deze stijlen heeft zijn eigen unieke voordelen en uitdagingen. Hierdoor is er binnen ons aanbod altijd een dans die past.

Tip:

Als ouder weet je als geen ander wat het beste bij je kind past. Het is belangrijk om een stijl te kiezen die past bij de persoonlijkheid en interesses van je kind. Hierdoor is de kans op plezier en motivatie het grootst. 

Wij helpen je graag bij het maken van de keuze voor dansles en dansstijl. Dit doen we door interactief contact. We kijken naar het kind en stellen veel vragen, ook aan jou als ouder. Elk kind is anders en dat maakt ons werk juist zo leuk. Door onze gratis proeflessen kan je samen met je kind ervaren welke dansstijl het beste past.

 Keep it (going) dancing!

Als je kind eenmaal begint met dansen, is het belangrijk om hem of haar te blijven aanmoedigen en ondersteunen. Dansen kan soms frustrerend zijn als het niet meteen lukt. Dat is voor sommige kinderen een reden om er mee te willen stoppen. Maar, met genoeg oefening en doorzettingsvermogen kan je kind zijn of haar vaardigheden verbeteren en groeien als danser.
Bij onze ballet- en dansstudio spelen we in op deze aanmoediging en ondersteuning. Door de successen te vieren en het kind te laten zien wat er allemaal wél goed gaat, buigen we de frustratie om. Positief stimuleren is ons motto. Dansen gaat om plezier hebben in bewegen.

Dat positief stimuleren belangrijk is, is bekend. Onze professionele begeleiding zorgt hiervoor, maar ook de optredens en voorstellingen werken hieraan mee. Dat applaus aan het einde van het optreden, de lach en het plezier van het publiek; daar kan niets tegen op! We laten kinderen graag zien en ervaren dat ze trots mogen zijn op zichzelf!

Nieuwe vrienden maken met dans.

Je denkt er misschien niet direct aan, maar dansen is voor kinderen een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en deel te nemen aan optredens en voorstellingen. Dit kan helpen om het zelfvertrouwen van je kind te vergroten en hun sociale vaardigheden te verbeteren. Dat vriendje van de dansles wordt misschien wel een beste vriend voor de toekomst. 

We zien veel vriendschappen ontstaan, wat ook het dansen een flinke boost geeft. En, niet onbelangrijk: ook voor ouders is dansles voor kinderen een fijne sociale activiteit die mensen samenbrengt. Even dat praatje, een vriendelijk gesprek of een kopje thee aan de bar; het gaat bijna vanzelf!

Een ervaring voor het leven!

Kortom, dansles voor kinderen kan een geweldige manier zijn om je kind te helpen groeien en zich te ontwikkelen. De juiste dansstudio en dansdocent, de juiste dansstijl, ondersteuning en aanmoediging en heel veel plezier. Dat is het recept van onze ballet- dansstudio om van dans een levens veranderende ervaring te maken voor jong en oud! Ben je benieuwd naar ons aanbod en wil je jouw kind ook laten genieten van dans en bewegen op muziek? Meld je aan voor een gratis proefles en start ook met dansend plezier maken.