Aanbod voor scholen

Dansleerlijn basisonderwijs
Onder het motto ‘why walk when you can dance’ proberen wij iedereen aan het dansen te krijgen. Onze leerlingen dansen al vanaf 1,5 jaar tot en met 80 in allerlei verschillende stijlen, iedereen kan dansen! Om onze passie met zoveel mogelijk mensen te delen zijn wij ook actief op basisscholen in Schiedam, Vlaardingen en omstreken met onze eigen leerlijn. 
Terwijl de kinderen van groep 1 en 2 op spelenderwijs kennis maken met het begrip ‘dans’, leer je in groep 8 jezelf te presenteren voor een bekend of onbekend publiek. De doelstellingen in onze leerlijn zijn specifiek gericht op de leeftijdsfases van de kinderen, maar in alle groepen zijn er overheersende vermogens: sociaal vermogen, presenterend vermogen en creatief vermogen. Door deze drie vermogens als leidraad te hebben binnen de danslessen, werken de kinderen aan het samenwerken, het zelfvertrouwen, het creatief denken en oplossen, het presenteren en dit allemaal door de vorm dans. 

Naast de doelstellingen voert ook een thema een rode draad in de dansles. Deze thema’s kunnen gekozen worden door school zelf, zodat de dansles aansluit op alle andere reguliere lessen. Door deze samenhang leren kinderen op een fysieke manier om te gaan met een bepaald thema en dit zal zelfvertrouwen met zich meebrengen wanneer een leerling in theoretische lessen minder goed presteert maar in de dansles verrassend goed.

Maatwerk

Onze leerlijn is te kneden naar wens van de school. Zo komen onze dansdocenten op locatie, maar kunnen de lessen ook gevolgd worden op een van onze eigen locaties.De lessen kunnen gegeven worden vanaf groep 1 tot en met groep 8, maar is ook deels mogelijk voor een of meerdere groepen. Daarbij kun je ervoor kiezen om dit voor een jaar of voor meerdere jaren te doen. 

Andere mogelijkheden

Naast een lessenreeks verdeeld over een geheel jaar, is het ook mogelijk om een dansdocent in te huren voor een kortere periode. Zo kan er bijvoorbeeld gewerkt worden naar een eindpresentatie door middel van workshops. De dansdocenten staan ook voor jullie klaar om extra hulp te bieden bij eindmusicals van groep 8, het aanleren van een gezamenlijke dans zoals bij de Koningsspelen of een eigen themadag en workshops geven bij sportdagen. 
Alle mogelijkheden kunnen gevormd worden naar een bepaalde wens of thema vanuit de school.
Neem voor meer informatie contact met ons op.